Krukker.JPG

 

Skeer.JPG

 

Madam Blå.JPG

 

Koppertøj.JPG

Historiske køkkener

En af Forskningsnetværket Herregårdspuljens undergrupper med navnet Køkkengruppen har arbejdet med definitionen af de udtryk, der er blevet brugt om funktioner og rum, som har tjent til opbevaring af råvarer og mad i husholdningen.

Tidsrammen er årene mellem 1600 og 1950. Køkkengruppen har forsøgt at finde en første forekomst af udtrykket (indenfor tidsrammen), at indkredse en mulig udvikling i form og funktion samt at angive et nogenlunde ophør af funktionen, for så vidt som dette har været muligt.

Resultaterne kan ses i de efterfølgende skemaer, som til stadighed vil blive suppleret af nye skemaer. Foruden selve udtrykkets historie findes her også bibliografiske oplysninger og kildeangivelse.

Vi håber teksterne kan blive et udgangspunkt for andre og at rettelser og oplysende tilføjelser vil blive sendt til os. Så føjer vi dem til skemaerne, således at oplysningerne bliver tilgængelige for alle.

 

Agerhønseloft

Anretterværelse

Bagers

Beholdningshus

Bryggeri

Dueslag

Fadebur

Frugtkælder

Hollænderi

Hyttefad

Hønsehus

Iskælder

Karpedamme

Konfektrum

Malt- og humlekølle, maltloft, maltkælder

Røghus

Saltkammer, saltkælder - saltkar - sulekar

Slagteri og slagters

Spisekammer

Urtekælder

Viktualierum

Vinkælder

Ølkælder

Åbningstider
Se åbningstider
Priser
Voksne 90/100 kr.
Børn under 18 år Gratis
Studerende 65 kr.
Grupper > 20 pers. 75/85 kr. pr. pers.
Årskort 175 kr.
Gammel Estrup
Herregårdsmuseet
Randersvej 2 T: (+45) 86483001
8963 Auning F: (+45) 86483181
Danmark post@gammelestrup.dk